Toller Secrets                      Kennel voor Nova Scotia Duck Tolling Retriever

                            

 

Wij zijn Nicole en Harry Schults.  Samen met onze 2 dochters Iris en Roos wonen wij in  een van de acht zaligheden in Noord Brabant.

 

Toen wij in 2008 toe waren aan een nieuw hondje in ons leven, zochten wij een niet te kleine, zachtaardige huishond die een, en speels, en gehoorzaam karakter had en die we overal mee naar toe konden nemen.

Wij kwamen uit bij de Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Onze eerste Toller Mika is een schat van een hond die echt een maatje voor iedereen in het gezin bleek te zijn.
Met iedereen deelde zij een andere passie

Iris was haar baasje en daar deed ze alles voor, met Nicole ging ze overal naar toe. Met Harry spelen en met Roos haalde zij streken uit.

In 2012 hebben wij besloten om met dit prachtige hondje een nestje te fokken. Dit werd geboren op 14 maart 2013. Door de goede ervaring met dit nest en de vriendschap die we eraan over hebben gehouden hebben we besloten hier op kleinschalige voet mee door te gaan.

Uit het eerste nest van Mika hebben we 1 pup gehouden, dat is Saar. Ze had een heel ander karakter dan Mika. Ontzettend lief en een grote mensenvriend. Jong maar vooral oud. Helaas is Saartje op 4-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Uit het eerste nestje van Saar hebben we weer een pup gehouden en dat is Guusje.        

Guusje is een echte spring in het veld en houdt van graven en katte kwaad uithalen. Zij is inmiddels ook moeder geworden en hiervan hebben we Kate gehouden.

Inmiddels hebben we om onze bloedlijnen en inteeltpercentage beter te krijgen besloten om ook over de grens op zoek te gaan naar gezonde en mooie tollers. 

Zo hebben we nu een mooie roedel waar we heel trots op zijn.

Wij proberen om goed gesocialiseerde en gezonde hondjes voort te brengen die opgroeien in de veilige omgeving van de huiskamer en daardoor voldoende prikkels in de eerste belangrijke weken van het leven meekrijgen.

Wilt u in aanmerking komen voor een van onze pups, laat dan een bericht achter via onze contact pagina.

 

Groetjes Nicole en Harry.